Presentació del pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

Dia Mundial de La Salut Mental

Presentació del pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

El dilluns dia 13 de març una representació de la nostra associació va assistir a la presentació, a la Generalitat de Catalunya, del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions 2017 – 2019, amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, acompanyat pel secretari de govern i representants de diverses entitats de l’àmbit.
De la presentació cal destacar l’augment del pressupost en salut mental en 15%, que, segons es va explicar, anirà destinat a millorar l’atenció i la prevenció, sobretot en el col•lectiu d’infants, joves i gent gran.
Una novetat del pla és la carta de drets i deures de les persones afectades que té com a objectiu garantir la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.
Des de l’associació, així com l’àmbit de la salut mental en general, es valora molt positivament l’aplicació d’aquests plans d’acció, que s’apliquen a Catalunya des de l’any 2014 i que pretenen assolir la normalització del col•lectiu.

Sense comentaris

Publica un comentari