Qui som

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord és una associació sense ànim de lucre integrada per persones que pateixen un trastorn mental i els seus familiars, de la zona del Baix Llobregat Nord; es va crear a l’any 2000 a Martorell de la mà d’un grup de familiars de persones afectades per algun tipus de trastorn mental, amb l’objectiu d’unir esforços per acollir i recolzar altres familiars en el Baix Llobregat Nord.

Local de l'Associació a Martorell

La nostra missió és donar suport a tothom qui ho necessiti en l’àmbit de la salut mental, per tal de fomentar un model de convivència social, compromès i solidari, per facilitar la inclusió social de les persones afectades per un trastorn mental i millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

Els nostres valors
La participació

El compromís amb les persones

La transparència

La qualitat del servei

Els nostres objectius

Recolzar a les persones amb un trastorn mental i les seves famílies per aconseguir una major qualitat de vida en el seu dia a dia.

Representar a les persones afectades d’un trastorn mental i els seus familiars i defensant i promovent l’aplicació dels seus drets.

Sensibilitzar les autoritats públiques i la societat en general cap a la problemàtica i les necessitats de les persones amb malaltia mental i les seves famílies.

Lluitar contra l’estigma a través de la normalització del col·lectiu.

Promoure recursos que millorin la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies.

L’àmbit d’actuació són els municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, El Bruc, Esparreguera, Gelida, Martorell, Masquefa, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons.

On ens pots trobar?

JUNTA DIRECTIVA

Nova junta
La junta directiva de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, es va renovar al novembre de l’any 2023 i està formada per sòcies de l’entitat.
L’equip directiu el formen:
Montse Aguilera (presidenta)
Guillermo Garzón (tresorer)
Eva Moliner (vocal)
Pilar Lorente (vocal)
Juani Garrido (vocal)
Mar Gómez (vicepresidenta)
Diego Muñoz (secretari)

CONTACTE

Telèfon: 618 81 70 05
E-mail: junta@salutmentalblln.org

ELS SOCIS

Espai del soci

Els socis són el fonament de qualsevol entitat.  La seva participació en el nostre dia a dia enriqueix els projectes i dona vida a l’associació.

El perfil dels nostres socis  és variat i heterogeni, però amb un nexe comú. Es tracta de persones que han viscut de prop o en primera persona una problemàtica de salut mental.

Per tal de fer-se soci de l’entitat només calen motivació , ganes d’aportar i col·laborar. També és necessari el compromís alhora de participar en espais de presa de decisions com la assemblea general.

La quota anual és de 70€.

AMB EXPERIÈNCIA PRÒPIA

Amb Experiència Pròpia és un espai creat per un grup de sòcies de la nostra entitat, que han viscut el problema de salut mental en primera persona. Aquest grup neix de la necessitat de crear espais on es parli de salut mental en primera persona amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per un trastorn mental, a la vegada que es pretén normalitzar la problemàtica i lluitar contra la discriminació.

Des d’Amb Experiència Pròpia portem a terme diverses accions, amb l’objectiu de donar a conèixer la problemàtica, així com unir persones que la viuen en primera persona. Alguns dels projectes més importants:

  • Xerrades de sensibilitzacions a instituts del territori
  • Col·loquis i xerrades obertes a la comunitat on es doni veu a la persona que ha patit un problema de salut mental
  • Participació en grups de treball comunitaris: plans de salut, taules de salut mental, etc…
Amb experiència pròpia

TRANSPARÈNCIA