Dia Mundial de la Salut

Dia Mundial de la Salut

Avui, dia 7 d’abril és el dia mundial de la salut. Cada any la Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra aquest dia en motiu de l’aniversari de la seva fundació i el dedica a una problemàtica diferent. Aquest any ha estat un problema de salut mental: la depressió. Per fer-ho ha engegat una campanya anomenada Parlem de la depressió.

La depressió és un problema global que pot afectar a qualsevol persona, provocant angoixa mental i dificultats per afrontar la vida diària, provocant dificultats en les relacions amb l’entorn i la feina. La pitjor conseqüència que pot tenir una depressió és el suïcidi, que actualment és la segona causa de mort entre el col·lectiu de persones de 15 a 29 anys.

Tot i que la depressió es pot tractar, cal conscienciar la població de la gravetat d’aquesta malaltia per tal de poder-ne fer prevenció i afrontar-la quan apareix d’una manera correcta. Per tal de fer difusió de la problemàtica i de la importància d’abordar-la, la OMS te en marxa una campanya amb el lema “Parlem de la depressió”. Aquesta campanya té un doble objectiu; per una banda conscienciar a la població del problema que suposa patir depressió i de l’altra la importància de donar-ho a conèixer en el moment que apareix per tal que tot l’entorn de la persona afectada pugui actuar de manera correcta.

Per a més informació, podeu consultar els enllaços que us deixem a continuació.

 

Aspectes essencials de la campanya

Flyers sobre la depressió

Dia Mundial de la Salut Obertament.org

Sense comentaris

Publica un comentari