Per Sant Jordi, no només les princeses es mereixen una rosa

Per Sant Jordi, no només les princeses es mereixen una rosa

Tots coneixem la llegenda de Sant Jordi i com acaba. Quan mor el drac, el cavaller Jordi entrega una rosa a la princesa. Amb el pas dels anys i més enllà dels estereotips de gènere, les roses s’han regalat a les persones que estimem.

Regalar una rosa el dia de Sant Jordi simbolitza l’amor i ajuda a sentir-se especial, a sentir-se príncep o princesa i també  fa sentir-nos partícips d’un dia tan simbòlic per a les persones que viuen a Catalunya, com és la Diada de Sant Jordi. Hi ha gent que a causa de diverses circumstàncies personals no podrà gaudir d’aquesta jornada, potser no rebrà ni una rosa ni un llibre. És per això que aquest any, per Sant Jordi, no només les princeses es mereixen una rosa.

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord i el Club Social “Punt de Trobada” organitzen enguany una recollida de roses, amb l’objectiu de fer-les arribar a les persones que estan ingressades a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell de les Germanes Hospitalàries, totes elles persones amb un diagnòstic de salut mental. Per una persona, estar ingressada en un recurs hospitalari, implica no poder participar activament en el dia a dia de la seva comunitat, malgrat aquest ingrés tingui un objectiu terapèutic. Això, pot generar sentiments de perdre’s moments i de no formar part  de l’entorn més proper. Recordar, que en la nostra societat, tenir un diagnòstic de salut mental és un fet estigmatitzant i que provoca exclusió gairebé en tots els àmbits de la vida, així que el fet d’estar ingressat en un recurs hospitalari no fa més que accentuar aquesta situació. Amb aquesta acció sabem que no canviarem aquesta situació, però esperem posar una mica de color al dia a dia d’aquestes persones.

Per que promovem aquesta iniciativa?

Des de la nostra entitat, defensem que el col·lectiu de persones amb un problema de Salut Mental no només és rebedor d’ajuts sinó que pot participar activament en accions solidaries per altres col·lectius o persones que estan passant per situacions de dificultat.  La participació en aquest projecte genera en aquestes persones el sentiment de tornar a sentir-se útils i de recuperació de capacitats. També ens permet com a entitat tenir un paper més actiu al municipi i poder compartir amb altres entitats una jornada com aquesta amb total normalitat.

Que farem durant la diada de Sant Jordi?

Durant tot el dia estarem presents, en tres estands, a Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca. En aquests espais on els ciutadans i entitats podran portar les roses. A canvi s’obsequiarà a tots els col·laboradors amb una manualitat elaborada pels usuaris del C.S. Punt de Trobada i els socis de l’associació. Al acabar la jornada, farem arribar totes les roses recollides a les persones que es troben ingressades a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell.

Com es pot participar en aquesta campanya?

El nostre objectiu és recollir tantes roses com sigui possible. Per aconseguir-ho demanem a tothom qui hi vulgui col·laborar que ho faci portant-nos una o més d’una rosa el dia 23 d’abril a algun dels punts de recollida. Una altra manera de col·laborar amb la campanya és fent arribar el missatge a tantes persones com sigui possible, per tal d’ampliar el nombre de col·laboracions.

Els punts de recollida seran els següents:

MARTORELL: Plaça de les Cultures, de 10h a 16:30h

OLESA DE MONTSERRAT: Plaça de la Vila, de 10h a 16:30h

SANT ANDREU DE LA BARCA: Font de la Roda, de 10h a 14h.

Sense comentaris

Publica un comentari