Busquem nous socis

Busquem nous socis

Els problemes de salut mental son molt més freqüents del que som conscients. El fet és que tothom pot patir un problema de salut mental de la mateixa manera que pot veure’s afectat per qualsevol altra malaltia. De fet, una de cada quatre persones tindrà una problemàtica de salut mental al llarg de la seva vida. Això converteix la salut mental en una cosa de tots.

En aquest context neix l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2000 a Martorell de la mà d’un grup de familiars de persones afectades per algun tipus de trastorn mental, amb l’objectiu d’unir esforços per acollir i donar suport a d’altres familiars a la zona del Baix Llobregat Nord.

L’associació té com a finalitat informar, assessorar i donar suport a tothom qui ho requereixi en l’àmbit de la Salut Mental.

L’entitat està formada per persones afectades per un trastorn mental i els seus familiars. L’associació va ser declarada d’utilitat pública l’any 2011.

Tots sabem que els socis són la base d’una associació, sense socis perd el sentit d’associació. Aquesta afirmació es fa encara més real en la nostra entitat, en la qual els socis juguen un paper fonamental, ja que són qui aporta l’experiència vital, en aquest cas l’experiència vital del trastorn mental, ja sigui en primera persona o des de la proximitat, com a familiar.

La primera cosa que oferim a les persones és escoltar-los. I fer-ho des de la més absoluta sinceritat, des de la comprensió i sense emetre cap judici. Això és el primer que li faria falta a qualsevol persona que viu una situació derivada d’una problemàtica de salut mental, sigui familiar o persona directament afectada.

Aquesta experiència, no només no es pot obtenir d’una altra manera, sinó que a més a més esdevé clau en els processos de recuperació. Poder compartir a la vegada que sents comprensió i acompanyament. L’associació aporta als socis més que reclama.

A partir d’aquí, des de l’associació oferim tot un ventall de serveis des del grup d’acollida per a nous socis fins al servei d’atenció psicològica, en que l’associació subvenciona teràpia per als socis que ho necessitin, o un servei d’habitatge amb suport. Podeu consultar la resta de coses a la nostra web www.gmservidor.com/salutmental.

Finalment, dir que associar-se significa un  cosa molt important: es tracta de la lluita pels drets de les persones afectades per una problemàtica de salut mental i els seus familiars. Per tal d’aconseguir la plena inclusió del col·lectiu dintre de la societat, uneix-te a nosaltres.

Póster

 

Sense comentaris

Publica un comentari