XX anys de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord

Fem 20 anys!

XX anys de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord celebra els 20 anys de la seva posada en marxa

Fem 20 anys!

Cartell del XXè Aniversari

A l’any 2000 un grup de familiars de persones amb un diagnòstic de salut mental que es reunien al Centre de Dia de Germanes Hospitalàries de Martorell, van decidir crear l’associació per donar-se suport mutu i lluitar pels drets dels seus familiars. La entitat va néixer sota el nom de Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord, de mans de la presidenta fundadora, Isabel Sánchez. Ella i la resta de la junta van dedicar molts esforços i dedicació en fer créixer l’entitat i posar en marxa serveis importants al territori com el Club Social Punt de Trobada o els grups de famílies. A l’any 2015 els socis decideixen canviar el nom de l’Associació per l’actual, buscant transmetre una visió més positiva de la salut mental i menys estigmatitzant.

La realitat no ha canviat gaire pels problemes de salut mental en aquests 20 anys, però en aquell moment les malalties mentals eren unes totals desconegudes i les persones diagnosticades patien l’estigma d’una societat que els portava a ells i a les seves famílies a un fort aïllament social. Els tractaments eren principalment farmacològics i l’atenció estava centrada en reduir els símptomes, sense tenir en compte la voluntat de la persones i els seus projectes personals. 20 anys després, comencem a veure un canvi en el model d’atenció, un model que ha de fomentar la recuperació d’un projecte vital més enllà del diagnòstic de salut mental. Nosaltres seguirem treballant i lluitant per aconseguir aquest canvi de model,  donant veu a les persones afectades i als seus familiars.

Durant aquests anys, des de l’entitat hem treballat per obrir-la a la comunitat, fer-la accessible i propera a qualsevol persona que estigues patint degut a un problema de salut mental. Acompanyar-los i donar suport en el camí que cada persona decideix fer, és el nostre segell d’identitat. També hem creat aliances amb altres entitats i agents de la comunitat per lluitar contra l’estigma i demostrar que les persones amb una problemàtica de salut mental també poden aportar a la comunitat com qualsevol altre. Malgrat tota la feina feta, encara ens queda molt per seguir avançant i creixent com a entitat. Durant l’any 2019 vam atendre a 205 persones, en els set serveis que gestionem, destinats a persones amb un diagnòstic de salut mental i als familiars, i vam impulsar més de 20 projectes adreçats a la comunitat.

La situació actual provocada pel COVID19 no ha permès celebrar aquesta data tant especial com des de l’entitat teníem pensat. No dubteu, que ho farem més endavant. Per a més informació sobre l’associació i els serveis que oferim, podeu consultar la nostra web www.salutmentalblln.org.

HAN PARLAT DE NOSALTRES:

Xerrada Parlem de la Depressió 2017 Olesa

Presidents

Nadal 2019

Sense comentaris

Ho sentim, els comentaris estan tancats ara mateix.