L’associació reprèn serveis i activitats

L’associació reprèn serveis i activitats

L’associació reprèn serveis i activitats

Un cop passades les tant desitjades vacances, l’entitat es torna a posar en marxa. Ara més que mai, és essencial que seguim tirant endavant i oferint suport en salut mental a tothom que ho necessiti.

En tot moment, tenim present la situació excepcional que estem vivint, i totes les activitats que duem a terme ho fem amb les mesures de prevenció  necessàries per garantir la seguretat dels nostres socis i usuaris dels serveis.

GRUP DE SUPORT A LES FAMILIES

El passat dimecres 16 de setembre, va iniciar el curs del Grup de Suport a les Famílies de l’entitat. Es tracta d’un espai de suport, d’acollida i de confiança per als participants on es pretén acompanyar-los a afrontar la situació en la que es troben a rel de la problemàtica de salut mental del seu familiar. Ajudem a desenvolupar habilitats per a la convivència i per a millorar la relació familiar. En moltes ocasions, les famílies es troben perdudes i sense la informació ni les eines necessàries per acompanyar al seu familiar en aquest procés. La metodologia grupal ens permet a través de les interaccions entre les persones del grup, anar construint un camí conjunt, on es generen nous punts de vista i noves maneres d’entendre i actuar. El grup es reuneix el primer i tercer dimecres de mes de 18h a 19.30h. En l’actualitat i tenint en compte la situació, es pretén alternar les sessions  entre presencials i online. L’espai esta obert a noves incorporacions durant tot el curs.

GRUP D’AJUDA EN PRIMERA PERSONA

El Grup d’Ajuda Mutua en Primera Persona, va reprendre les trobades el passat dia 10 de setembre, amb ganes i il·lusió per retrobar-se i seguir compartir experiències del dia a dia. Aquest és un espai de trobada de persones que han viscut o viuen una problemàtica de salut mental en primera persona. En un clima de confiança i seguretat, s’afronten temes que preocupen als participants i comparteixen les dificultats que comporta conviure amb un problema de salut mental. Des de l’entitat donem molt de valora a l’ajuda mútua com una eina terapèutica d’empoderament i recuperació complementaria i, per tant, compatible amb altres tractaments.

El grup es reuneix el primer dijous de mes de 18h a 19.30h a la seu de l’entitat i esta obert a noves incorporacions durant tot el curs.

CLUB SOCIAL PUNT DE TROBADA

El Punt de Trobada, no ha parat durant l’estiu i encara amb molta il·lusió la tardor amb una nova programació d’activitats i la tornada dels companys que viuen al Hospital Sagrat Cor. El club social és un servei d’inserció comunitària a través de l’oci i el temps lliure, on cuidem el vincle amb la persona i col·laborem en la promoció dels vincles socials comunitaris per trencar l’aïllament que viuen moltes de les persones que participen al club.

Alguns dels tallers que posarem en marxa al mes d’octubre son CERÀMICA, FOTOGRAFIA, FUTBOL SALA I EDUCACIÓ EMOCIONAL A TRAVÉS DEL CINEMA, aquest últim amb la col·laboració de PERSOVUSES i Equip SEER.

A part d’aquests serveis, l’entitat segueix treballant en la resta de projectes i organitzant els actes pel Dia Mundial de la Salut Mental que es commemorarà el proper 10 d’octubre sota el lema “Salut mental per a tot@s. Major inversió – Major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc”.

 

Dinamica Grup de Suport a les Families

Grup de Suport a les Families

Taller Decoupage Club Social

Taller Mindfulness Club Social

Sense comentaris

Ho sentim, els comentaris estan tancats ara mateix.