Dia Mundial de la Salut Mental

Dia Mundial de la Salut Mental

Dia Mundial de la Salut Mental

Dia Mundial de la Salut Mental
SALUT MENTAL PER A TOTHOM: MAJOR INVERSIÓ, MAJOR ACCÉS.
PER A QUALSEVOL PERSONA. EN QUALSEVOL LLOC.

Aquest any, la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental esta marcada per la pandèmia i les conseqüències de la crisi sanitària i social que estem vivint i com aquesta ha afectat a la salut mental de tota la població. Tal i com indica el manifest d’aquest any, “les situacions de confinament, aïllament social, les pèrdues i esdeveniments traumàtics, la disminució dels suports i recursos, així com les conseqüències de la crisi, són aspectes que estan repercutint en la salut mental de la ciutadania” , fet que encara agreujarà més la situació dels serveis de salut mental, ja saturats e insuficients abans de la pandèmia.

Algunes de les reclames del moviment associatiu, expressades al manifest són:

  • Una aposta global, ferma i decidia que situï la salut mental i les persones al centre de les polítiques publiques
  • L’impuls, la inversió, la millora i el desenvolupament de la cartera de serveis socials en salut mental, i en especial dels serveis de Club Social, d’ocupació i d’acompanyament a la llar
  • Un major suport i reconeixement de la tasca del moviment associatiu

Des de la nostra entitat, vam iniciar l’any il·lusionats amb l’encàrrec de d’organitzar el acte central d’aquesta festivitat amb la Federació Salut Mental Catalunya, la situació no ens ha permès poder celebrar aquest dia a Martorell però esperem poder portar aquest acte al Baix Llobregat Nord, quan la situació s’hagi estabilitzat.

Aquests són els actes i activitats que hem dut a terme aquests dies en commemoració del Dia Mundial des de l’entitat:

  • Participació al acte organitzat per la Federació salut Mental Catalunya, el passat dia 8 d’octubre. El nostre president, Vicenç Mateo, hi participa com a familiar d’una persona amb un problema de salut mental i com a representant del moviment associatiu.
  • Taller de Pancartes al Club Social Punt de Trobada “ Alcem la veu”, on els participants van poder plasmar les reclamacions del col·lectiu com la lluita contra l’estigma, la necessitat de més recursos i la importància de deixar enrere practiques com les contencions als hospitals.
  • Taller psicoeducatiu “Aprendre a gestionar emocions difícils” a càrrec de la psicòloga coach Maite Deamo, a la Biblioteca d’Abrera
Sense comentaris

Ho sentim, els comentaris estan tancats ara mateix.